Vacature Design Engineer Van Halteren Special Products

Van Halteren Special Products B.V. (VHSP) ontwerpt, verleent technische diensten en repareert, installeert en onderhoudt geavanceerde componenten en installaties voor Defensie-toepassingen. VHSP is onderdeel van de Van Halteren Groep en maakt deel uit van een Nederlands familiebedrijf opgericht in 1969, waar meer dan 400 toegewijde mensen werken die trots zijn op wat ze doen. De organisatie kenmerkt zicht door het leveren van hoge kwaliteit, transparantie en korte communicatielijnen. Nieuwe technologieën bieden een constante uitdaging en maken het werken leuk. VHSP biedt haar medewerkers kansen om hun individuele vaardigheden en talenten te ontwikkelen binnen een veilige en uitdagende werkomgeving. Daarnaast staat binnen VHSP maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel evenals het beschermen van mens en milieu. Het verloop van onze medewerkers is laag. Meer informatie is te vinden op de website: www.vanhalteren.com.

Wegens groei biedt VHSP een leuke uitdaging voor een

- DESIGN ENGINEER -

Voor de afdeling Engineering van de Business Unit Navy zoeken wij een gedreven Design Engineer die samen met het bestaande team van Engineers en de Project Managers de uitdaging aangaat om binnen het vakgebied koudetechniek en luchtbehandeling installaties te ontwerpen en te construeren. Je komt te werken in een technische omgeving waarbij je projecten voor onderzeeërs en oppervlakteschepen van ontwerp tot inbedrijfstelling van dichtbij volgt.

Werkzaamheden

Je vertaalt klantspecificaties en werkt deze uit in een eerste ontwerp, je specificeert dit technisch, je toetst en controleert het voorlopige ontwerp, je voert testen uit en valideert. Je stelt de technische omschrijving ten behoeve van offertestelling op en werkt de ontwerpen en software uit in technical data sheets en het control monitoring system.

Je bent je samen met het betrokken team verantwoordelijk voor het vertalen van de wensen van de opdrachtgever in een ontwerp. Hierbij houd je rekening met de kwaliteit, produceerbaarheid, betrouwbaarheid, veiligheid, onderhoudsvriendelijkheid, gezondheid en milieu.

Je bent binnen de projecten verantwoordelijk voor ontwerpen die voldoen aan de algemeen en intern geldende kwaliteits- en ontwerpnormen. Je bespreekt de ontwerpen met de Project Manager en stemt af met collega's bij grote projecten waarbij meerdere Engineers aan één product werken. Je rapporteert met betrekking tot de voortgang van de werkzaamheden. Je wint informatie in bij leveranciers en hebt hierover afstemming met de afdeling Inkoop. Je komt tot een gezamenlijk gedragen ontwerp. Je ontwikkelt en legt het technisch ontwikkelingsproces vast in de vorm van methoden, validatiecriteria, te gebruiken meetmiddelen en berekeningsprogramma’s.

Vanuit jouw functie en vakgebied geef je adviezen aan interne en externe relaties met betrekking tot projecten en planning en biedt ondersteuning bij het verhelpen van (electrische) storingen. Je instrueert en assisteert indien nodig medewerkers bij de interne productie.

Functie-eisen

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt minimaal een HTS-diploma.
 • Je hebt technisch inzicht en affiniteit met ofwel werktuigbouwkunde, ofwel electrotechniek ofwel meet- en regeltechniek.
 • Je werkt graag in teamverband en gaat de uitdaging aan de beste technische oplossing voor onze klanten te bieden.
 • Je hebt kennis van / ervaring met het tekenprogramma Inventor en PLC gestuurde installaties.
 • Je beheerst minimaal de Engelse taal in word en geschrift, Duits is een pré.
 • Je hebt bij voorkeur een jaar recente en relevante werkervaring in een engineersfunctie binnen een technische organisatie. Schoolverlaters welke zich
 • (grotendeels) herkennen in het profiel worden ook uitgenodigd te reageren.
 • Je werkt nauwkeurig, ook onder druk en kunt goed omgaan met de diverse technische disciplines van de functie.
 • Je hebt kennis van nieuwe ontwikkelingen op technisch gebied en op het geboed van normeringen, of interesse in één van deze disciplines.

Je herkent jezelf in de volgende eigenschappen

Je beschikt over conceptueel vermogen, bent samenwerkingsgericht, accuraat en resultaatgericht. Je bent goed in het onderkennen van logische oorzaak-gevolg relaties, behouden van overzicht en vertalen naar concepten. Je levert graag een actieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat of probleemoplossing en deelt of wisselt graag kennis uit.

Wat wij bieden

 • Een baan binnen een bedrijf welke werkt met unieke producten in een technische omgeving
 • Een dynamische en informele werkomgeving
 • Een marktconform salaris en arbeidvoorwaardenpakket in overeenstemming met de zwaarte van de functie. De basis voor de arbeidsvoorwaarden is de cao Metalektro.

Informatie en reageren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sandra Janssen, HR Manager, of met Leo Durand, Business Unit Manager. Dit kan telefonisch via 038 – 42 545 00 of per email via sandra.janssen(at)vanhalteren.com danwel leo.durand(at)vanhalteren.com.

We zien jouw sollicitatie inclusief CV met belangstelling tegemoet en zouden deze graag uiterlijk 18 mei 2018 per mail ontvangen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

TO NEWS OVERVIEW

CONTACT

Vestiging Bunschoten:
De Kronkels 27
Postbus 48
3750 GA Bunschoten

T +31 (0)33 299 23 00
info(at)vanhalteren.com

Vestiging Zwolle:
Hanzelaan 95
Postbus 659
8000 AR Zwolle

T +31 (0)38 425 45 00
info(at)vanhalteren.com